dinsdag 9 mei 2017

Zaagblad van cirkelzaag of tafelzaag slijpen doe je zo

Na verloop van tijd zal het zaagblad van de cirkelzaag/tafelzaag gaan slijten. Nu zijn er twee dingen die je kan gaan doen, nieuwe kopen, of laten/zelf slijpen. Wanneer je de kosten wil besparen kan je uiteraard het beste zelf doen. Dit is voordeliger dan een nieuwe kopen, of laten slijpen. Hieronder leggen wij in het kort uit hoe je dit doet.

Slijpen met een slijpmachine of vijl

Er zijn twee methodes die je kan gebruiken om het zaagblad te slijpen. Dat is met een slijpmachine of een vijl. Welke methode je het beste kan gebruiken, hangt af van of je een slijpmachine in huis hebt. De goedkoopste methode is doormiddel van een vijl. Ben je veel werkzaam met een zaagtafel of cirkelzaag? Dan is het wel aan te raden om slijpmachine te kopen. Immers slijt het zaagblad bij veelgebruik sneller.

Daarnaast kun je het zaagblad ook slijpen doormiddel van een vijl. Dit is de goedkoopste methode om het zaagblad te slijpen. Hier zit wel een kleine nadeel aan, en dat is dat het zaagblad minder scherp is dan met een slijpmachine.

Zaagblad laten slijpen 

Daarnaast kun je natuurlijk ook het zaagblad laten slijpen. Cirkelzaagblad laten is nog altijd goedkoper dan een nieuw blad kopen.

Wil je meer informatie weten over hoe je een cirkelzaagblad slijpt? Neem dan een kijkje op deze website.


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Stel hier je vraag,suggesties, of opmerkingen!