zondag 7 mei 2017

Bouwradio kopen? Breng gezelligheid op de werkvloer!

Elke klusser weet dat werken met een bouwradio een stuk gezelliger is. Een beetje muziek tijdens het klussen kan het werken een stuk aangenamer maken. Maar welke bouwradio's zijn tegenwoordig populair? In dit artikel geven wij een aantal tips voor als je een bouwradio wilt aanschaffen. Daarnaast geven wij ook informatie over de verschillende soorten bouwradio's.

Groot of klein

Bouwradio's zijn er in verschillende maten. Zo kan je een bouwradio kopen die bijvoorbeeld geschikt is voor kleine ruimtes, zoals de PerfectPro lunchbox. Er zijn ook modellen verkrijgbaar die geschikt zijn voor op de bouw. Waar je mee volume moet hebben als je nog wat wilt horen van de muziek. De Rockhart BT is zo'n radio waar de hele bouwplaats van mee geniet.

FM of DAB+

Hoewel FM het nog gewoon steeds doet, zal DAB+ deze band uiteindelijk overnemen. DAB+ staat voor digitale radio, kraakhelder geluid en meer aanbod radio zenders. Wanneer je een keuze moet maken raden wij aan om er 1 uit te kiezen die over digitale radio beschikt. Alle DAB+ bouwradio beschikken over het algemeen ook over FM.

Wat zijn de populaire merken?

Wanneer je een zoekopdracht invoert bij Google over bouwradio's, dan kom je een hele lijst met webshops tegen die bouwradio's verkopen. Om er zeker van te zijn dat je een bouwradio koopt waar je jarenlang plezier van hebt, kun je het beste een radio kiezen uit 1 van de onderstaande merken.
  • Dewalt
  • Makita
  • Bosch
  • PerfectPro 
Dit betekent niet dat alle andere merken niet goed zijn. Maar van deze merken weten wij zeker dat je kwaliteit in huis haalt. Vooral wanneer je de radio gebruikt op de bouwplaats is het verstandig om een bouwradio te kiezen die tegen stootje kan.

Welke bouwradio's doen het dit moment goed?

Nu je weet waar je op moet letten als je een bouwradio kopen gaat, en je weet wat de bekende merken merken zijn, hebben wij hieronder een top 3 geplaatst.

PerfectPro DAB+ box

De PerfectPro DAB+ box is een handige bouwradio op batterijen die je makkelijk meeneemt naar elke klus. Hij is licht van gewicht en heeft en handige handvat zodat je de radio eenvoudig mee kan nemen. Ook beschikt de bouwradio over DAB+ zodat je voorzien bent van alle radio zenders in haarscherp geluid. Daarnaast beschikt de radio over een aux ingang zodat je bijvoorbeeld een mp3 speler of je smartphone er op aan kan sluiten. De Prijs van de PerfectPro DAB+ Box ligt gemiddeld rond de 150 euro.

DeWalt ToughSystem Radio + XR lader

Van DeWalt weet je dat de elektrisch gereedschappen de toebehoren van goede kwaliteit zijn. Dat is ook weer terug te zien in deze bouwradio. Deze bouwradio is stof, waterdicht en kan tegen een stootje. Je hoeft dus niet bang te zijn dat de radio meteen stuk is bij een val. De radio beschikt over FM en DAB+ zodat je altijd voorzien bent van de nieuwste muziek. Het geluid van de DeWalt Aan woordenlijst toevoegen Radio + XR lader is bijzonder goed. De twee sub woofers zorgen voor een stevige Bass, en de tweeters voor de mooie hoge tonen. Daarnaast beschikt de radio over een XR lader waarmee je de DeWalt accu's op kan laden.

PerfectPro RockHart BT

Met de PerfectPro RockHart BT voorzie je de hele bouwplaats van muziek. De PerfectPro RockHart BT  is de grootste en krachtigste bouwradio die PerfectPro in het assortiment hebben. De radio beschikt over een aantal handige opties zoals, het streamen van muziek via Bluetooth. En omdat bij gebruik van Bluetooth de batterij van je smartphone snel leeg gaat, kun je deze eenvoudig opladen via de radio. De speakers produceren 45 watt, en in combinatie met DAB+ zorgt dit voor een krachtig en helder geluid.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Stel hier je vraag,suggesties, of opmerkingen!